NMSK-båter til Kystens landsstevne i Bergen

Pr. 28. februar har vi registrert følgende NMSK-båter som er påmeldt Forbundet Kystens landsstevne i Bergen 16. – 19. juli 2020: (båttype/eier/hjemmehavn i parentes)

 

HAVØY (kutter/Totland/Mosterhamn/Bømlo), ANTARES (representasjonsbåt/Wibe/Oslo), DELPHIN (skyssbåt/Sørensen/Bømlo), NY-PERLON (krysser/Ekerhovd/Sotra), BJUGNSKJÆR (kutter/Bjønness/Oslo),
HAVBUEN (krysser/Øvrebø/Mjømna), RØSTHOLMEN (krysser/Øvrebø/Mjømna), SØLVSKJÆR (krysser/Schau/Isdalstø-Lindås), JAN BJØRN (krysser/Erstad/Alverstraumen), TERNEN (motorskøyte/Opheim/Skudeneshavn), MÅSSKJÆR (krysser/Ekren/Sotra), BALDER (krysser/Johnsen/Holsnøy), VON (kutter/Husevåg/Nordfjordeid), HAVLYD (kutter/Gullaksen/Ålesund), GAMLE ØKSNESVÆRING (krysser/Sandli/Drammen), FRI (kutter/Rossabø/Sotra), SKIRNIR (seilskøyte/Eide/Halsnøy), SJØTUN (krysser/Simensen/Drammen), DROPSEN (losbåt/Engevik/Fitjar), GUTTORMSEN SR.  (krysser/Kleppe/Florø), ALBATROSS (fjordbåt/Frimann Nilsen/Håkonshella), ALBATROS (krysser/danskekutter/Jensen/Son), BÅREGUTT (krysser/Halland/Radøy), ABBADABBA (Traditional plast-ketch/Reksten/Oslo), RYSTADBUEN (krysser/Ree-Lindstad/Drammen), GJØMANN (krysser/Kristiansen/Nøtterøy)

Er det flere som melder seg på, og betaler avgift til stevnet, er det praktisk om NMSK også blir orientert. Send slik info til post@nmsk.no


NMSK plan for samseiling er slik: 
Fra nord: Erling Blindheimsvik (LASARUS) er koordinator, fra Ålesundstraktene. Noen av skipperne fra de trakter møttes i februar for å samsnakke om sin seilingsplan. Følg med på Facebook-siden for NMSK på Nordvestlandet.

Fra sør: Undertegnede (ANTARES) er koordinator, nordover fra Rogaland. Jeg vil holde kontakt på telefon/sms med påmeldte båter. Kan antydes at mulig samlingshavn den 14. juli kan bli Våge på Tysnes eller Bekkjarvik i Austevoll.

Felles:  Alle møtes i til «NMSK-Get togehter» i Kollevågen på vestsiden av Askøy den 15. juli. Jan-Tore F Nilsen har allerede bestilt kaia og «Grillhytta» til oss! Vi må stable båtene godt, men det klarer vi! (Det er også fortøyningsbolter i berget utover fra grillhytta). Så går vi på land og koser oss med «medbrakt».

Den 16. tidlig formiddag organiserer vi oss, og tøffer i konvoi over til Vågen i Bergen- koordinert med stevnet. Kommunikasjonen mellom NMSK-båtene holdes da på VHF kanal 72.

I dialog med stevnet vet vi allerede nå at det blir en streng tidsplan mht den kommersielle trafikken i havna. Stevnet får vite hvilke båter som tilhører vår forening, og vi håper/tror at de tar hensyn til det. Deres foreløpige plan er å gruppere båtene etter type, og de større båtene (skøyter etc) vil legges longside utover «tyskerbrygga» 3-5(?) båter utenpå hverandre.  Samtidig har vi ytret ønske om at våre båter får ligge ganske samlet. Vi må imidlertid ha respekt for at det er en komplisert havne-kabal som stevnet skal løses!

Hver enkelt påmeldte båt vil få et eget brev om detaljer i mottaket, og vi håper den samsvarer omtrentlig med NMSKs ønsker. Hvis den ikke gjør det, bør vi alle likevel ha en fleksibel og positiv holdning.

Vi må alltid huske på at stevnet drives av frivillige, med samme forkjærlighet for vår felles kystkultur!