ANTARES

Her skulle det vært et bilde av ANTARES

Eier: Arnulf Wibe

Lengde (fot): 19

Kallesignal: LIZO

Årsmodell: 1969

Motorisering: Motortype: 2 x GM Detroit V871 (to-takter), Hk: 2 x ca 350 med blowere, Geartype: Allison M20

Nettsted/Facebook:

Historikk:

Båtenes historie:

Bygget på Chris Craft verftet i Fort Lauderdale, Florida, USA. Verdens største trebåtbyggeri ? (en gang i tiden). Sjøsatt 1969.
(Formannen på Skjøndal slip og Mek verksted i Bergen, Harry, utbrøt overrasket ved slippsetting i 2009, at skrogformen – særlig undervannskroget ligner veldig på MTB’ene som Norge kjøpte av USA under 2. verdenskrig) .

Tidlig historikk er temmelig usikker, men tidligere eiere sier at båten ble opprinnelig tatt fra USA til Hellas av en gresk skipsreder. Deretter finnes det bilder fra båten i Hamburg, der den het Antares II. Antatt å være på 1970- mot 80 tallet. Deretter skal den vistnok ha blitt kjøpt og aktivt brukt på Vestlandet i Haugesund området  – muligens av en skipsreder i kompaniskap med en advokat (?). Ble brukt som representasjonsbåt og til «arbeidsreiser» t/r Tyskland (?). Antares er blitt observert liggende noen år i Langevåg, helt sør på Bømlo.

Deretter kjøpt av Magne Fahre og registrert med hjemmehavn i  Oslo ca 1995. Fikk da plass på Maritim båtforening i Bestumkilen. Deretter kjøpt av …..fra Fredrikstad, og lå i Glomma et par år.

Deretter kjøpt av Espen Hafseng, som brakte den tilbake til Oslo-Bærum skjærgården. Ca 2004 fikk den plass på Maritim igjen. I mars 2009 ble båten kjøpt av Arnulf Wibe. Etter fire år på diverse leieplasser i Asker fikk båten igjen fast plass på Maritim. Siden 2009 har båten hvert år seilt på ca 3 måneders sommerturer – til Sverige og Danmark, men mest langs norskekysten.  Totalt 13.000 nautiske mil i tiden 2009-2016. Sommeren 2016  ble 2.400 nautiske mil tilbakelagt t/r Oslo – Harstad.

https://nmsk.no/wp-content/uploads/ANTARES_flere-sider.pdf